10 причин бойкотувати вибори

15.09.2014 17:20

1. Вільні вибори панів не скасовують існування панів і рабів. Вибори дозволяють змінити одних осіб, які приймають рішення за народ, на інших осіб, так само непідконтрольних і непідзвітних виборцям, вільних приймати будь-які рішення незалежно від народу.

2. Основні гілки влади – виконавча і судова – навіть формально не залежать від виборців. Тому законодавча влада, що формується шляхом виборів, є лише ширмою для прикриття свавілля бюрократичного апарату.

3. Всі партії утримуються капіталом, тому вони відстоюють лише його інтереси. Партії використовують виборців як ресурс для здобуття влади своїм спонсорам, що забезпечує свободу й успіх їхньому бізнесу.

4. Жодна партія не має наміру реалізувати свої програми, ідеї, чи декларації. Вони потрібні партіям лише в якості маркетингових технологій.

5. Незалежно від результату виборів, всі багатства країни і надалі будуть належати тій чи іншій групі олігархів, жодна партія навіть формально не обіцяє змінити відносини власності.

6. Незважаючи на конкуренцію, яка йде між капіталістами та їхніми партіями, всі вони мають однакову природу та інтереси. Одні й ті самі політики постійно переходять з одних партій до інших і нічого не змінюють в них ані по формі, ані по змісту. Більшість з них пов’язані між собою, мають спільний бізнес, спільні політичні проекти та домовленості.

7. Будь-яка партія – навіть до того, як вона отримає владу, – вже втілює в собі принципи авторитаризму та бюрократії. Внизу знаходиться маса покірних членів і прихильників, що повинні сплачувати внески й підкорятися, а згори стоїть кліка вождів, уповноважених приймати рішення та володарювати над своєю електоральною худобою.

8. Коли політик приходить до влади, весь його позитивний соціальний досвід втрачає значення. Він підкоряється партійним і парламентським відносинам, які формують його особистість. Тому не має значення, хто знаходиться при владі, адже влада одних людей над іншими має свою незмінну логіку.

9. Сам факт, що хтось добровільно визнає над собою правителя, віддаючи за нього свій голос, є проявом рабської покори та слабкості.

10. Якби вибори могли щось змінити, то їх давно б вже скасували. Наївно сподіватись, що начальники та багатії повернуть награбоване народу, якщо він подасть проти них купу папірців з хрестиками. Вони здобули владу й власність силою, утримують силою, і тільки силою народ зможе забрати їх собі.