Біла раса у Європі та Північній і південній Америці стрімко зникає!

05.11.2013 17:33

 

Прогнози експертів Комісії з демографії Ради Європи шокували світову громадськість.

У 2050 році навіть на Трафальгарській площі та Даунінг-стріт у Лондоні перестануть траплятися «світлі» особи, залишаться лише вихідці з Південно-Східної Азії, а сам Лондон перейменують в Нью-Бомбей. На Єлисейських полях у Парижі буде чутна тільки арабська мова, а дами в хіджабах перетворяться в законодавиць місцевих мод. Турецька мова в Німеччині визнають державною. Орди голодних, злобних і озброєних до зубів албанців будуть бродити по Риму. Росія від Владивостоку до Уралу «пожовтіє», а від Уралу до Калінінграду заговорить з сильним кавказьким акцентом …

Це не страшилка з чергового блокбастера. Таку сумну для європейців картину малює останню доповідь Комісії з демографії Ради Європи.

Трун більше, ніж колисок

Білі вимирають – це факт. Якщо 50 років тому населення європейських країн складало 22 відсотки від загальної чисельності землян, то сьогодні цей показник скоротився до 12 відсотків, а в найближчі 50 років він знизиться до 6,5 відсотка. Іншими словами, якщо півстоліття тому людство складалося на чверть з європейців, то у 2050 році корінні жителі Старого Світу перетворяться у себе вдома на національну меншину.

На величезній території від Рейк’явіка до Москви смертність перевищує народжуваність: домовин стругають більше, ніж виробляють колисок. Якщо в 1990 році дефіцит народжуваності був відзначений тільки в Німеччині, Болгарії та Угорщині, то в 2002 році він поширився вже на 12 країн Центральної Європи.

І ще, Європа неминуче старіє. Приблизно до 2050 року половина всіх її жителів переступить 50-річний рубіж, а кожен десятий досягне віку 80 років. Пенсіонерів буде без малого 60 мільйонів. І тоді Європі доведеться зле. Тому що треба буде якось заповнювати спорожнілі робочі місця, забезпечувати літніх, виплачувати їм пенсії та соціальні допомоги. Яким чином?

Європейці – в зоопарку

Генеральний секретар ООН Кофі Аннан вже прямо заявив на сесії Європарламенту в Брюсселі, що рішенням демографічної проблеми для Європи можуть стати іммігранти з країн, що розвиваються. Ось тільки чи представляє він, що трапиться, коли туди хлинуть мільйони африканців і азіатів, зупинити яких не зможе ніякий «залізну завісу»?

Вже зараз кожна восьма дитина на Британських островах – неєвропейського походження, причому чверть з малюків мають чорношкірих батьків. За прогнозами демографів, у 2020 році Бірмінгем і Лестер стануть першими англійськими містами з переважанням темношкірих, а для ряду районів Лондона така картина вже стала реальністю. Те ж саме можна бачити в Парижі і Марселі. Турецькі футболісти, які приїжджають грати до Німеччини, почувають себе на місцевих стадіонах як вдома: так багато на трибунах їх співвітчизників.

Дивишся, білих у Європі скоро будуть виставляти у зоопарку або музеї як вимираючий вид.

Виживуть лише фіни?

Півтора роки тому у США вийшла книга Патріка Б’юкенена «Загибель Заходу», в якій він передбачив неминучу кончину європейської цивілізації. Його дослідження засноване на даних ООН. До 2050 року, згідно з висновками Б’юкенена, з лиця Землі зникнуть 23000000 німців, 16 мільйонів італійців та 30 мільйонів росіян. А все Європа втратить стільки жителів, скільки сьогодні населяють Німеччину, Польщу і Скандинавію разом узяті. За цей же термін населення Азії, Африки і Латинської Америки збільшиться на 3 – 4 мільярди людей, і це людське море захлесне Париж, Лондон і Берлін.

2050 в своєму нинішньому вигляді не переживе жодна європейська держава, за винятком ісламської Албанії. Б’юкенена, який у США здобув собі репутацію «ультраправого» і якого Жириновський називає своїм другом, тоді засміяли. Може, даремно?

У свіжому європейському блокбастері Денні Бойла «28 днів потому» в результаті катастрофи в Європі виживають тільки фіни. У те, що це лише фантастика, віриться вже насилу.

ДУМКА ФАХІВЦЯ

Євген АНДРЄЄВ, завідувач лабораторією Центру демографії й екології людини ІНП РАН:

– Європейська жінка народжує в середньому 1,5 дитини, а, для того щоб був приріст населення, потрібно народжувати 2,1 дитини. У Франції спробували матеріально заохочувати багатодітні сім’ї. Однак народжуваність у країні це збільшило ненабагато. Тому чисельність населення Європи підтримується лише завдяки мігрантам.

Максим ЧИЖИКОВ