Французький націоналізм колись був таким.

01.05.2014 20:25

Головним ворогом для французьких націоналістів був більшовизм, маоїзм та інші види соціалізму. Вони сміливо вступали в сутички на вулицях французьких міст з гаслами "Захід переможе!" розганяючи тисячні мітинги ліваків.

Тоді у Франції розрізняли «національних патріотів» (les nationaux) і націоналістів (les nationalistes): перші описувалися як сентиментальні ура-патріоти, слабовільні і наївні консерватори, в той час як другі були твердими і дисциплінованими, чистими політичними солдатами, майбутнім авангардом націоналістичної революції.

Тоді французькі націоналісти під час війни у В'єтнамі створили організацію підтримки Південного В'єтнаму і громили стенди та конференції лівацьких організацій про "американський імперіалізм". З гаслами "Захід сильніший!".

Тоді на початку 1977 року знову приходить трагічна звістка. 10 лютого Ален Ескофье, молодий активіст 27-ми років влаштує самоспалення в представництві «Аерофлоту» на Єлисейських полях, в знак протесту проти комуністичного гноблення Східної Європи і потурання цьому західних урядів. В останні моменти свого життя він знайде в собі сили кричати «Комуністи - вбивці!».

Тоді зійшла зірка бомберов і кельтського хреста, як символу націоналістів Європи, останніх захисників від східних орд більшовиків.

Саме тоді в арсеналі вуличного насильства з'явилися мотоциклетні шоломи, відмінна риса націоналістів у зіткненнях з поліцією і ліваками.

Саме тоді націоналісти поставили питання проблеми імміграції, ще на початку 80-их, передбачаючи наслідки нерозумної політики.

Тоді, це до тих пір, поки не з'явився "Національний фронт" Ле Пена.

Заборонені і розігнані поліцією руху французьких націоналістів отримали удар в спину, коли Ле Пен і його партія відсудили у націоналістів газету і навіть верстати, на яких їх друкували. У світі без інтернету це був жахливий удар. Ні газет, ні листівок.

Ле Пен зрадив націоналістів Франції, приєднавшись до лівакам у цькуванні людей вважавших своїм обов'язком захистити Францію від соціалізму. Почалося саме цькування, з відвертою брехнею і підтасовуваннями. Ведений лише своїми амбіціями стати лідером усіх "правих" Франції Ле Пен знищив і сприяв знищенню багатьох молодіжних та талановитих організацій і проектів.

Ле Пен не виступав проти імміграції. Мріючи про можливості імперського реваншу Франція завозила все більше негрів і арабів з колишніх колоній в надії впливати на ці регіони світу з їх допомогою. Підсумки ми бачимо сьогодні. І вони повністю на совісті французьких «національних патріотів» .

Починається період злівечення французького націоналізму.

Використані матеріали: «Чумні Пацюки»: Історія студентів-націоналістів 1965-1995 років.