Похорон вбитих націоналістів в Греції переріс у масову демонстрацію

06.11.2013 17:08

В Греції відбувся похорон розстріляних націоналістів, який перетворився на масову демонстрацію. На місці вбивства зібралося кілька тисяч людей.


Нагадаємо, в п'ятницю ввечері на півночі Афін були розстріляні двоє членів націоналістичної партії "Золотий Світанок". Невідомі на мотоциклі ввечері під'їхали до офісу партії на проспекті Іраклій і відкрили стрілянину з автомата по прихильниках партії. Убито двоє охоронців у віці 22 і 26 (за іншими даними 23) років, ще одного активіста з серйозними пораненнями було госпіталізовано.


Представник "Золотого світанку", депутат парламенту Іліас Касідіаріс заявив, що вбиті є членами партії і поклав відповідальність за подію на політичне керівництво країни, заявивши, що "ми живемо при режимі терору і рабства".

Згодом до офісу партії приїхала дочка заарештованого лідера партії Нікоса Міхалоліакоса Уранія, яка повідомила, що вбиті входили до групи охорони.

У заяві партії вбивство назване актом терору. "Серйозно поранений кулями ще один наш співвітчизник. Диво, що немає інших жертв. Метою злочинців були всі, хто був у той час біля офісу "Золотого світанку", - йдеться в заяві.

 

На даний момент висловлюються найрізноманітніші версії щодо того, хто стоїть за цим провокаційним злочином. Представники партії вважають, що метою подвійного вбивства може бути спроба спровокувати членів "Золотої Зорі " у відповідь взятися за зброю і піти на радикальні заходи, що допоможе вести кампанію проти партії як проти "злочинної спільноти".

Джерело : https://molotoff.info/