Расова війна Ірландії

20.11.2013 12:43


 

Стіни будинків цього району розмальовані різнокольоровими графіті: трапляються серед них емблеми Ку-Клукс-Клану і написи на кшталт '' китайці, забирайтеся'', "біла сила", затерті і все одно вперто присутні на стінах, багато просто моторошних написів.

В одному з будинків цього кварталу громадянин з екзотичним ім'ям Hua Long Lin дивився у себе вдома телевізор, коли в квартиру увірвався чоловік і жбурнув йому в обличчя цеглу, розбивши йому голову. При цьому була присутня його дружина, в квартиру азіатська пара в'їхала всього два тижні тому.
Сусіди висловлювали жаль, але одна біла сім'я сказала соцпрацівнику, що вони не могли запропонувати китайській парі дружити сім'ями публічно, інакше їм швидко також "вправлять мізки цеглиною".

Північна Ірландія, яка є на 99% білої країною, давно стала race-hate capital of Europe - столицею расової ненависті Європи. У звітах Великобританії ірланци впевнено тримають найвищу норму расистських нападів: Вони обпльовують і закидають камінням інородців на вулицях, знаважливо ставляться до чужаків на вулицях своїх міст, малюють кельтські хрести та свастики на стінах, користуються саморобними бомбами, підпалюють, влаштовують расистські рейди по покинутим будівлям з бейсбольними битами і ножами, прибивають до парадних дверей саморобні листівки з ідеологією від white power.

Молодь Ірландії робочого класу регулярно здійснює організовані напади на будинки з цілями "етнічної зачистки" меншин. Чужинців вбивають на вулицях, по яких ходять групи молоді з лоялістских напіввійськових утворень, доступ до зброї тут не проблема. Тут в повітрі висить пам'ять і запах тисяч вбитих людей під час зіткнень католиків і протестантів. Так звані стіни миру між протестантськими і католицькими спільнотами розмальовані свастиками, це знак, що в цих районах править принцип "keep the streets white" - "тримаємо вулиці білими".

Село в південному Белфасті - занепалий район лоялістскіх будинків, де високе безробіття, ліхтарі стоять криво, і майже у кожної сім'ї є зв'язки з лоялістами. Поширений менталітет "відторгнення чужинців". Китайців б'ють і вбивають при будь-якій можливості.

Сім'я пакистанців під час обіду отримала у вікно велику дошку, яка знесла зі столу пакистанський обід і засипала осколками їх. Багато чорних не виходять зі своїх будинків після 18-00.
Діяльність банд лоялістів безпосередньо пов'язана з відомими у світі націоналістичними ультраправими угрупованнями. На вулицях можна зустріти графіті Combat 18, IRA, великий вплив на місцевості має партія White Nationalist Party.

До місцевого агенту з нерухомості може в будь-який момент прийти група міцних людей і висловити побажання не здавати будинок афроамериканцям і азіатам. Все одно довго там такі мешканці не протягнуть.

- "Іноді, коли я перебуваю в спальні, я бачу, що яйце розбивається об моє скло і повільно по ньому стікає. Написи на вікні малюються наново щоразу, коли ми відчищаємо їх. Місяць за місяцем.'' - Негритянка сиділа позаду закритих фіранок в її будинку. На її переднє вікно регулярно малюють емблему ку-клукс-клану, і гасла на кшталт "Геть чорних" і "Я ненавиджу негрів", "Ірландія - для ірландців".

У Північній Ірландії в 2004 році проживало 3 000-4 000 мусульман, мечеті не будують зі страху нападів. Громада поклоняється в перероблених будівлях. Спробу побудувати мечеть загальмувала місцева влада, аргументуючи це тим, що населення буде хвилюватися.
Населення і так відноситься до муслімів вороже.
Один з візитів місцевих жителів до великої мусульманської сім'ї почався з пострілу в кухонне вікно, потім одного з мусульман побили до коми, іншим зламали кінцівки та носи. Громада уникає висловлюватися всякий раз, коли ця тема піднімається в ЗМІ, бо напади стають масштабнішими і жорсткішими.

Матеріал нижче заснований на статті англійської газети Guardian (стаття: Racist war of the loyalist street gangs). The Guardian - одна з найпопулярніших газет в Англії, якщо не найпопулярніша, відноситься до видань ліволіберальної толку.