Слово за Бандеру

09.01.2015 16:40

Брудний пасквіль, знятий каналом 1+1 про провідника ОУН Степана Бандеру, не можна залишати без осуду. Чи то у погоні за сенсацією, чи то від власної вузьколобості, журналюги телеканалу зняли ідеологічно ворожий, а у такі часи ще й явно шкідливий для української державності фільм. У той час, коли хлопці, які не соромляться ні назви "бандерівці", ні кольорів прапора ОУН, сплять в окопах, столична інтелігенція намагається бавитись у інтелектуалів і розкривачів міфів.

Цей фільм - ворожий, навіть якби Бандера і дійсно був збоченим маніяком, яким його показали. Він - лідер націоналістичного руху, ікона безкомпромісної боротьби з Росією за визволення України. Тараса Шевченка або Богдана Хмельницького не поставиш на місце Бандери. В українському пантеоні вони виконують зовсім інші функції. Степан Андрійович, як би до нього не ставились ліберастичні писаки, займає важливе місце в українському націотворенні.

Національний герой, спаплюжений одним з найбільших телеканалів країни - це докір усім нам. Нації у нас досі немає, інакше серйозність наслідків за таку "документалку" відбила б бажання у телевізійників знімати щось подібне.

Хто сьогодні думає, що націоналізм більше не потрібен українському суспільству, що це варварство, від якого Європа нібито давно позбулась, тому можу сказати, що саме такі, як ви, призвели до сьогоднішньої ситуації в країні. Ліберасти не мають свого Бандери, не мають свого УПА і свого прапору, який би впізнавав натовп. Ось і бісяться, ось і корчать з себе псевдоінтелектуалів, що з наївністю відкидають нібито "застарілий", "непотрібний" націоналізм. Останні два роки нам показали, наскільки націоналізм потрібен нашому суспільству, наскільки його сила може бути рятівною для нації і держави. Досі націоналізм залишається єдиною силою, що здатна мобілізувати наше суспільство.

Окреме вітання тим, хто досі вважає Бандеру "неоднозначною постаттю". Діяча обпльовували все життя за технологіями ОРТ і Лайфньюз, так само як і обпльовують нас тепер. Аби зрозуміти це - не потрібно багато мозку.

Що ще можу сказати? Бандера живий і після смерті. Ви - мертві за життя. Ваші портрети навряд чи нестимуть на мітингах, хіба лише щоб спалити, і то, навряд...