Українські гасла - дзвони минулого та сьогодення

02.04.2014 19:47

"Слава Україні! - Героям Слава!"

Першу частину цього гасла почали використовувати ще за часів УНР. Також перша частина гасла була поширена серед повстанців Холодного Яру. У відповідь на "Слава Україні!" холодноярські козаки відповідали : "Україні Слава!". У повному варіанті (в нинішньому) це гасло використовували в УПА в якості вітання. Тому гасло "Слава Україні! - Героям Слава!" є Націоналістичним і використовується лише Націоналістами.

 

"Слава Нації! - Смерть ворогам!"

Нація – це вища форма соціальної єдності, кровно-духовна спільнота, яка витворена в межах чітко окресленої етнічної території хвилею історичної енергії, спрямованою в майбутнє. Нація повинна жити вічно, тож боротьба за право на вічне життя є сенсом існування всіх нормальних людей на планеті. Нація – це безупинний зв’язок усіх Українців: мертвих, живих і ненароджених. Поки живе Нація – смерті не існує. Люди, які бояться померти заради інших людей або заради абстрактної визвольної Ідеї, що несе свободу та справедливість, вбивають Націю своєю байдужістю та боягузтвом. Якщо ж вони заперечують можливість існування такої Ідеї взагалі, або перешкоджають іншим боротися за вічність Нації – їм взагалі місце серед одноклітинних організмів та вторинних продуктів їхньої життєдіяльності. Ми маємо пишатися тим, що відносимося до Української Нації. Ми маємо прославляти її скрізь і не боятися покласти життя заради її процвітання. Коли ж ми вигукуємо "Смерть ворогам", то маємо на увазі смерть злим, ворожим, оманливим ідеям (шовінізм, нацизм, монархізм, комунізм, лібералізм…і.т.д). Смерть тим, хто бореться проти України та всього Українського, хто бореться проти нашої Нації.

 

"Україна! - Понад усе!"

Якщо міркувати поняттями Націоналізму, то перш за все в пріоритеті мають бути інтереси Української Нації та України в цілому, ніж інтереси будь-якої окремої людини. Тобто, націоналізм бореться з будь-яким проявом лібералізму і вважає цю ідеологію шкідливою для здорового розвитку держави. Україна. Нація. Націоналізм. Революція – ці поняття закарбовані потом і кров’ю героїв минулого, мають зігрівати молоді людські серця сьогодні.

 

"Пам'ятай, чужинець, тут господар - Українець!"

Всі пам’ятають турецькі погроми в Німеччині, арабський "бєспрєдел" у Франції. В Україні таких проблем з мігрантами не має. Але є окремі випадки конфліктів Українців з неукраїнцями. Такі конфлікти, зокрема, були і на Херсонщині. Село Дружнє (Цюрупинського району) приклад тому, де неукраїнці намагалися утискати Українців. Були зафіксовані випадки нападів курдів на Українців. Були випадки переслідування Українців, побиття та знущання. Піком конфлікту було те, коли курди перерили Українцям дорогу на цвинтар в селищі. Також, значний розголос набув конфлікт курдів та Українців в с. Іванівка (Іванівського району). Там все було куди гірше. Конфлікт одного пізнього вечора закінчився нападом курда з ножем на Українського хлопця. Тому, ми маємо пам’ятати мігрантські конфлікти в Європі і не допускати цього в Україні, бо попереджувальні дзвоники вже є. За данними ООН Україна є мононаціональною державою (78,8% - українці) Тому хочу зауважити, що для подальшого процвітання та розвитку держави усі нацменшини мають інтегруватися в українське суспільство і допомагати розбудовувати спільний будинок під назвою Україна. І ні в якому разі нацменшини не мають права нав’язувати свої цінності тій Нації, яка є головною у цій країні.

 

"Герої не вмирають! Вмирають вороги!"

Кожен Українець має пам’ятати, що він є нащадком тих Героїв, які боролися за Волю Українського народу. Він є нащадком тих Героїв, які ціною свого життя здобували Україні Волю. Герої не вмирають. Вони переходять у вічність для того, щоб їх пам’ятали нащадки.