В Болгарії розфарбували пам'ятник антифашистам

09.11.2013 16:50

У столиці Болгарії в ніч на 7 листопада група осіб осквернила пам'ятник антифашистам, який знаходиться поблизу будівлі Болгарської соціалістичної партії (БСП).


Вандали затримані, ведеться розслідування. Серед заарештованих відомий болгарський блогер Асен Генов з руху "Протестні мережі".

"Під час спеціальної акції затримані шість осіб, які брали участь в оскверненні пам'ятника. Ми розпочали розслідування цього акту вандалізму", - заявив у четвер віце-прем'єр, міністр внутрішніх справ Болгарії Цвєтлін Йовчев.

У поліції припускають, що розслідування цього інциденту може привести до розкриття акцій щодо осквернення пам'ятника Радянській армії в Софії.

Напередодні 96-ої річниці Жовтневої революції в Росії група художників, затриманих пізніше, розфарбувала фігури героїв-антифашистів у рожевий і бузковий колір, а на постаменті залишила напис "БКП (Болгарська комуністична партія, наступницею якої зараз є БСП - ред.) – ганьба!" і питання "Хто?!". Це питання, яке порушують протестувальники і всі незгодні з кадровою політикою уряду, без додаткових пояснень зрозуміли усі болгари. Повністю воно звучить так: "Хто запропонував медіамагната Деляна Пеєвського на посаду голови Державного агентства національної безпеки?".

Нагадаємо, це вже не перший випадок розфарбовування радянських монументів в Болгаріїї. Раніше невідомі графітчики розмалював пам'ятник Радянській армії в Софії, перетворивши бійців на персонажів американських коміксів.

Матеріал : https://molotoff.info